Ministrul trimite fiecărui austriac o nouă scrisoare de vaccinare

Ministrul Sănătății din Austria, Johannes Rauch, va putea în curând să trimită mementouri personalizate pentru vaccinările corona.

Miercuri, Consiliul Federal a susținut cu majoritate de voturi crearea temeiului legal pentru trimiterea de mementouri pentru vaccinările Covid 19. 

Comisia Națională de Vaccinare recomandă în prezent imunizarea primară completă de la vârsta de cinci ani. Acest lucru ar trebui finalizat la șase luni după a doua vaccinare. Pentru a-i sensibiliza pe cei afectați la acest lucru și pentru a le crește dorința de a fi vaccinați, fracțiunile guvernamentale au adus, așadar, amendamente la Legea Epidemiei.

Aceasta are scopul de a autoriza ministrul Sănătății – în prezent Johannes Rauch (Verzi) – să trimită mementouri personalizate. ELGA GmbH este însărcinată cu implementarea practică a măsurii. Se urmărește utilizarea informațiilor legate de Covid-19 stocate în registrul central de vaccinare pentru a identifica acele persoane pentru care se recomandă finalizarea imunizării de bază sau a unei vaccinări de rapel împotriva COVID-19.

„Poți economisi cei 300.000 de euro”

Contextul modificării este că autoritatea de protecție a datelor a demonstrat că trimiterea anterioară nu a fost legală, a explicat Ingo Appé (SPÖ). Odată cu „curățarea” actuală, trimiterea întreruptă a mementourilor ar trebui să fie legal „repusă pe drumul cel bun”. Cu toate acestea, ar fi acum incluse și grupuri de persoane care anterior au fost excluse din cauza indicațiilor medicale, deoarece legarea datelor de sănătate ar reprezenta o încălcare legală și mai gravă, potrivit Appé. Potrivit acestuia, cei 300.000 de euro pentru transport ar putea fi economisiți.

„Indispensabil” pentru protectie iarna

Claudia Hauschildt-Buschberger (Verzii) a explicat că imunizarea de bază sau reîmprospătarea vaccinării împotriva Covid-19 este esențială pentru cea mai bună protecție posibilă iarna. Acesta este, de asemenea, principalul motiv pentru care Austria a trecut atât de „ușor” de pandemie, după cum a adăugat Heike Eder (ÖVP). Mai ales în momentele în care pandemia este împinsă în fundal de creșterea prețurilor și de războiul din Ucraina, informații suplimentare despre vaccinări sunt deosebit de relevante.

FPÖ indignat de scrisoarea către copii

Marlies Steiner-Wieser (FPÖ) a fost revoltată de faptul că copiii cu vârsta de peste cinci ani și persoanele cărora nu le-a fost recomandată vaccinarea din cauza indicațiilor medicale vor primi și ei mementouri. Acest lucru ar putea avea consecințe care pun viața în pericol – în afară de faptul că vaccinarea este o „decizie pur personală”.

Potrivit lui Steiner-Wieser, ÖVP și Verzii ar urma să facă politică pentru industria farmaceutică și ar cheltui milioane pentru măsuri de PR, deși în prezent ar putea fi folosit mai bine în sistemul social și de sănătate, așa cum a criticat și Christoph Steiner (FPÖ).

NEOS critică „implementarea proastă”

Pentru Karl-Arthur Arlamovsky (NEOS), eficacitatea vaccinărilor a fost incontestabilă. Cu toate acestea, el a criticat „implementarea gafă” a mementourilor și a vorbit despre o „soluție izolată” ineficientă. Este necesar să se gândească mai larg, pe termen lung și care să includă posibilități digitale, așa cum a afirmat Arlamovsky cu referire la cardul electronic de vaccinare.

Rauch: Nu este cel mai bun mod

Ministrul Sănătății, Johannes Rauch , a fost de acord că formularul scrisorii nu este cea mai bună modalitate de implementare. El este în discuții cu toate părțile interesate relevante pentru a avansa digitizarea în domeniul sănătății. Cu dosarul electronic de sănătate (ELGA) și spațiul european de date de sănătate, se poate ajunge în „era digitală”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu