Regulile Corona în NRW: Ce se aplică acum

Noul Act de protecție a infecțiilor deschide calea pentru o relaxare la nivel național a restricțiilor. NRW încă vrea să păstreze niște reguli. O imagine de ansamblu.

Dusseldorf. Statul Renania de Nord-Westfalia implementează relaxarea drastică a restricțiilor legate de coroana din Legea privind protecția împotriva infecțiilor, decisă duminică de guvernul federal. Cu toate acestea, Statul Federal folosește perioada de tranziție până pe 2 aprilie, timp în care o serie de reguli vor rămâne în vigoare.

Printre altele, cerința măștii și testele coronare regulate în școli ar trebui să se aplice în continuare până la sărbătorile de Paște, dar apoi vor înceta să se aplice. Regulile privind măștile în interior vor rămâne deocamdată în vigoare, dar vor fi ridicate în aer liber, iar restricțiile privind întâlnirile private nu mai sunt aplicabile în cadrul noii situații legale din țară.

Ministrul Sănătății Karl-Josef Laumann (CDU) a declarat într-o declarație: „Pandemia nu s-a încheiat. De aceea, noi, în Renania de Nord-Westfalia, folosim opțiunile pe care le avem până la 2 aprilie 2022 și extindem multe măsuri de protecție”. Este important „să nu periclităm succesele din ultimele luni prin renunțarea prea devreme a măsurilor de protecție rămase”.

O privire de ansamblu asupra a ceea ce rămâne același pentru moment și a ceea ce se schimbă ulterior:

Nu mai sunt restricții de contact în privat

„Restricțiile de contact personal, care au fost deja complet eliminate pentru persoanele imunizate, nu mai sunt acum aplicabile nici pentru persoanele neimunizate”, scrie Ministerul Sănătății (MAGS).

Nu mai sunt limite de capacitate/persoană

„Toate facilitățile și evenimentele în care gradul de ocupare era anterior limitat la 60 sau 75 la sută sau cu limite maxime absolute pot fi acum ocupate complet din nou. Cu toate acestea, cerințele privind măștile în interior și la evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane și în interior rămân în vigoare.” , conform comunicatului MAGS.

Aceasta înseamnă, așa cum se știa deja, că Arminia Bielefeld și SC Paderborn au voie să își folosească din nou pe deplin stadioanele . Dar înseamnă și că o mască trebuie purtată până pe 2 aprilie la cumpărături – fie în produse alimentare sau în alte puncte de vânzare cu amănuntul. După încheierea perioadei de tranziție, o prelungire ca toate celelalte abateri de la Legea privind protecția împotriva infecțiilor ar trebui să fie decisă de parlamentul statului.

Restricții de acces și cerințe de mască în aer liber

Ministerul scrie: „Cu efect imediat, restricțiile de acces (3G etc.) nu se vor mai aplica ofertelor pentru tineret, sporturi în aer liber, întâlniri, nunți și sărbători în sălile private. În viitor, 3G și nu 2G+ se vor aplica pentru evenimente de amploare. 3G se va aplica și la festivalurile populare în viitor Obligația de a purta măști în aer liber va fi ridicată acolo unde se aplica anterior. Se recomandă totuși purtarea unui protector pentru gură și nas în situațiile în care multe persoane se află într-un spațiu restrâns.”

autobuze si trenuri

Regula 3G nu se va mai aplica în transportul public local de duminică. Persoanele care nu sunt complet vaccinate nu mai trebuie să prezinte dovada unui test. Singura regulă rămasă este cerința de mască, care ar trebui să se aplice în continuare după sfârșitul perioadei de tranziție.

Noua ordonanță privind protecția împotriva coroanei în Renania de Nord-Westfalia se aplică până pe 2 aprilie, după care noi reglementări ar fi posibile din nou, în cazul în care procesul de infecție o impune.

De duminică (20 martie), primele reguli de protecție împotriva coronei nu se vor mai aplica în toată Germania . De exemplu, dovada 3G că ați fost vaccinat, recuperat sau testat nu mai este necesară pentru călătoria cu trenul cu Deutsche Bahn, așa cum prevede acum Legea privind protecția împotriva infecțiilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu