CREȘTERE MARE DE SALARIU PENTRU POLITICIENII Germani

De vineri, salariile membrilor Bundestagului vor crește cu 310,40 euro la 14.906,68 euro!

Membrii guvernului federal pot, de asemenea, să aștepte cu nerăbdare câștigul extraordinar, deoarece mulți dintre ei au și un loc în Bundestag pe lângă biroul lor.

► Așa depășește pentru prima dată cancelarul de 30.000 de euro pe lună: Olaf Scholz (64 de ani, SPD) va primi 30.139,81 de euro în viitor ! Guvernul a răspuns solicitării AfD.

► Vicecancelarul și ministrul Economiei Robert Habeck (52 de ani, Verzi), la rândul său, va primi 25.573,08 euro în viitor . La fel ca mulți alți miniștri: inclusiv ministrul de externe Annalena Baerbock (41 de ani, Verzi) și ministrul de finanțe Christian Lindner (43 de ani, FDP ).

► Ministrul Apărării Christine Lambrecht (57 de ani, SPD), în schimb, trebuie să se mulțumească cu „doar” 20.425,57 euro pe lună. Motiv: Social-democratul nu are loc în Bundestag.

Al doilea nivel de putere poate aștepta și cu nerăbdare o creștere a salariului: salariul lui Siemtje Möller, secretar de stat parlamentar în Ministerul Apărării, a crescut la 21.604,43 euro în iulie.

Din punct de vedere matematic, Möller primește chiar și un salariu de bază mai mare decât șeful ei Lambrecht! Cu toate acestea, miniștrii federali au, de asemenea, dreptul la plata diurnelor și a cheltuielilor de călătorie.

În orice caz, un lucru este cert: cu semaforul, nu numai că guvernul federal cu cei mai mulți angajați în funcție (în jur de 26.000), este și cel mai bine plătit din toate timpurile!